selamat datang

Thursday, 19 April 2012

zuraida....nikah&sanding















inilah 3 serangkai yg wat mekap tahan lama....
assalam semua,kali nie saya dapat pengantin yg kuat berpeluh...zu mmg kuat berpeluh kat bahagian hidung&ats bibir....nk2 lak kalu mekap mmg lg bnyk kuar peluh2.mekap plg senang ilg kat bahagian hidung&atas bibir nie...jadi.........saya nk bg tips skit pada pengantin2 yg kuat berpeluh,supaya mekap time sanding cantik je x ilang&pecah walau pun cuaca panas kaw2...untuk yg jenis peluh bnyk sejam sebelum mkp rendam kaki dlm besen buh air sejuk&air batu skl dlm besen tu,rendam kaki dlm setengah jam untuk suhu badan sejuk.pastu kat muka sapu air batu seluruh muka...lebihkan sapu kat idung&ats bibir.insyaALLAH mkp tahan x cair&pecah retak2 mcm tanah kering...hehehe.mcm saya pas pengantin dah tuam muka ngan ais batu saya start pki 3serangkai brg mac untuk tahan kan lg mekap.saya mekap zu untuk bertandang start dr pukul 6 pg,takut gak kalau2 mkp cair sbb zu kata kat perak panas terik....alhamdulillah zu sms bgth wlupun panas terik mekap camtu gak sampai kul 5ptg cuma lipstik dah ilg.pada bakal2 pengantin jng lupa tau...kalau kuat berpeluh try wat camni,insyaALLAH...........

No comments:

Post a Comment